PénteK13 – DELHUSA GJON – 50 év – SZTORIK ÉS DALOK

Nica si perimeno: ki ne ismerné a negyven éve töretlen népszerűségnek örvendő slágert? Delhusa Gjon ezúttal nemcsak a jól ismert görög dallamokkal, hanem 50 éves pályájának legszebb dalaival és legérdekesebb, személyes történeteivel áll a közönség elé.

„Kalandos, romantikus, felkavaró, megdöbbentő, tanító történeteim, eslő kézből elmesélve, dallal kísérve, és a gitár csodálatos hangjával fűszerezve. A műsorban elhangzanak legismertebb dalaim is: Nica si perimeno, Az utolsó tánc, Kicsordul a szívem, Téged átölelve”

Delhusa Gjon

A legendás énekes 1969-ben, tizenhat évesen egy csapásra ismert lett a Popfesztiválon a Hegyek lánya című dallal. 1980-ig részt vett valamennyi jelentős kelet-európai fesztiválon, melyekről mindenhonnan díjakkal elhalmozva tért haza. 1989-ben itthon, a Rákóczi Kiadó gondozásában megjelent a Csavargó című albuma, amely viharos gyorsasággal hódította meg a piacot. Pár nap alatt aranylemez lett, s két évvel később már a platina státusznál járt. Delhusa Gjon 2005. március 15-én a Magyar Köztársaság Aranyérdemrend Keresztjét is átvehette.

A koncert dátuma és helyszíne: 2022.04.08 19 óra Angyalföldi József Attila Művelődési Központ

Programszervező
Életem a zene és a koncertek. Megmutatom, hova érdemes menni, mit érdemes meghallgatni.