Ház a szikla tetején - A valóra vált álom

A Clifftop House egy kettős fókuszú nyaraló, amely maximalizálja a tengerparti kilátást, miközben megőrzi a magánélet érzését. A Ponting Fitzgerald Architects által a Fisher & Paykel készülékeivel megalkotott nyaraló meglepő módon kapcsolódik a környezetéhez. 

A Coromandel-félsziget tengerparti közösségében elhelyezkedő Clifftop House a Hahei Beachre néző párkányon áll. Miközben a nyaralóból lenyűgöző kilátás nyílik, többek között a Mercury-szigetekre, a szokatlan domborzati viszonyok miatt az otthon más ingatlanok látóterében van. 

A magánélet érzésének elősegítése érdekében a Ponting Fitzgerald Architects szándékosan korlátozza a környező környezethez való hozzáférést az otthon egyes részein. A nyaraló atmoszférikus belső tere éles ellentétben áll a kinti tengerparti tájjal - a lakóház legfelső emeletén azonban egy nagy, fedett fedélzet nyílik a kilátásra, drámai módon helyreállítva a kapcsolatot a természettel. 

A tervezés belső elemeként a Clifftop House konyhája is hozzájárul a külvilágtól való elvonulás érzéséhez. A sötét amerikai tölgyfa szekrények szerény és nem feltűnő teret hoznak létre, amelyet a Fisher & Paykel készülékek zökkenőmentes beépítése egészít ki. Az eredmény az, hogy a belső építészet domináns szerepet játszik a nyaralóban, és a lakókat az otthonon keresztül a kilátás felé irányítja. 

A Clifftop House-t, amely szelíden illeszkedik a környezetébe, az építészeti diszkréció határozza meg. A Ponting Fitzgerald Architects gondoskodik arról, hogy annak ellenére, hogy hihetetlen kilátás nyílik, a nyaraló a tengerpart felől nézve pusztán egy lombkoronának tűnik.  

Lakberendező
Elviszlek a legszebb ingatlanokba, hogy ötleteket gyűjthess.