Logo
Print this page

MAGASHEGYI UNDERGROUND - SZIMFONIKUS REMIX

MAGASHEGYI UNDERGROUND - SZIMFONIKUS REMIX

Szeptember 8. Kultkikötő - Kristinus Borbirtok

A Magashegyi Underground a Petőfi Rádió egyik korai felfedezettjéből vált hazánk egyik meghatározó koncert-zenekarává. Az rendezvény a Kristinus Borbirtok szabadtéri színpadán kerül megrendezésre.

Az együttest 2004-ben alapította Fodor Máriusz, de igazán Bocskor Bíborka énekesnő belépésével találta meg igazi hangját: a vele készített Szeplős Váll és Anglia című dalok hamar ismertté tették a csapatot. Stílusuk bekategorizálhatatlan: városi folkzenéjükben gyakran hallhatunk elektronikus-zenei hatásokat és erős slágerszerzői vénájuk ellenére nem félnek a sötétebb tónusoktól sem. Három  lemezük jelent meg eddig (Ezer erdő 2010, Tegnapután 2013, Talált tenger 2016), a rajtuk található rádiós dalok (Metróhuzat, Rázz fel, Árnyékok, Esőnap, Szemszavak, Holdfényváros plusz a nagylemezen még nem szereplő 2017-es Itt leszel) folyamatos jelenlétet és  rengeteg koncert-meghívást biztosított a csapatnak. “Hangos” koncertjeik mellett 2011 óta rendszeresen lépnek fel szimfonikus műsorukkal is, amellyel háromszor töltötték meg a MÜPA nagytermét és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad nézőterét is. 

A csapat 2018-ban sem pihen: akusztikus irodalmi estjükön dolgoznak (amelynek első budapesti előadására a jegyek három nap alatt  fogytak el) és új dalokkal készülnek a nyári koncert-szezonra.

Joomla Template designed by GavickPro